Grindvloer schoonmaken

Een grindvloer schoonmaken is zeer eenvoudig. Siergrind heeft namelijk door de open korrelstructuur een sterk stof absorberend vermogen.
Er is dus veel minder ronddwarrelend stof dan in een kamer met een vlakke vloerbedekking. Een pluspunt voor mensen met cara en/of allergieën.
Reinigen grindvloer met open structuur

Voor het reguliere onderhoud van uw grindvloer met open structuur is een keer per week stofzuigen voldoende. Morst u met iets nats op de vloer, bijvoorbeeld met koffie, melk of soep? Dan kunt u dit het beste met een doekje opdeppen. Het vuil dat dan eventueel nog tussen de grindkorrels achterblijft, kunt u omhoog halen door te borstelen met een borsteltje. Gebruik hiervoor lauw water en een beetje speciaal reinigingsmiddel voor siergrindvloeren.

 
 Reinigen grindvloer met gesloten structuur

Voor het schoonmaken van een grindvloer met een gesloten structuur, adviseren wij een tot twee keer per week stofzuigen. Door het gladde oppervlak wordt stof en ander vuil niet geabsorbeerd en blijft liggen. Knoeit u op deze vloer? Maak deze dan schoon met een natte doek, al dan niet met een reinigingsmiddel.

Siergrindvloer reinigen bij erge vlekken

Heeft uw siergrindvloer hardnekkige vlekken? Of is uw vloer na jarenlang gebruik vies geworden? Gebruik dan geen middelen waarin bijtende bestanddelen verwerkt zijn.
Dit kan doffe plekken in uw grindvloer veroorzaken.
Wilt u uw grindvloer schoonmaken? Gebruik hiervoor de speciale reiniger voor uw siergrindvloeren. Marc Siergrindvloeren heeft hiervoor een speciale siergrind reiniger.
U kunt deze reiniger online bestellen, door ons een mail te sturen.

Volg de volgende 6 stappen bij het nat reinigen van uw siergrindvloer:

  1. verwijder door droog stofzuigen eerst het losse vuil, zoals zand stof en pluizen.
  2. borstel of sproei de vloer in met de speciale siergrindreiniger en laat deze even inwerken.
  3. borstel de vloer vervolgens met de hand of machine schoon.
  4. verwijder met de waterzuiger overtollig schuim.
  5. borstel en spoel de siergrindvloer met lauw schoon water na. Herhaal deze stap totdat u alleen nog maar schoon water opzuigt.
  6.  laat uw siergrindvloer goed drogen door voldoende te ventileren. Zo voorkomt u nare luchtjes tijdens het drogen.

Grindvloer reinigen met dweil?

Een grindvloer met een open structuur reinigt u niet met een dweil. Een open siergrindvloer reinigt u met een borstel en (droog) stofzuiger. Zo nodig kunt u een vervuilde siergrindvloer (plaatselijk) reinigen met lauw water en een reiniger. Dit kan
met de hand of met de schrobmachine. Doorgaans is dit een keer per jaar of twee jaar. Siergrind reinigen dat een gesloten structuur heeft, kan wél met een dweil. Ook hier
is droog reinigen meestal voldoende.

Vragen over grindvloer schoonmaken?

Heeft u vragen over het reinigen van een siergrindvloer? Of reinigt u de vloer liever niet zelf?
Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan voor het reinigen van uw siergrindvloer.

bel ons: 0543-517262 (bij geen gehoor: 06-20427444)
mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of vul ons contactformulier in: