Siergrindvloer: wat is het?

Siergrindvloeren, ook wel epoxyvloeren genoemd, zijn kunststof gebonden vloersystemen. Het basismateriaal (riviergrind en/of kwartsiet) bestaat uit een selectie van natuurlijke siergrindkorrels. De korrels worden bij elkaar gehouden door epoxyharsen. Deze epoxy laag wordt naadloos aangebracht, met een laagdikte van ongeveer 6 millimeter. Er bestaan veel verschillende benamingen voor grindvloeren: korreltapijt, woongrind, steentapijt, epoxyvloer. Wij geven echter de voorkeur aan de naam siergrindvloer voor ons product.

Voordelen van een siergrindvloer

Een siergrind vloer biedt veel voordelen:

  • zeer slijtvast; de vloer is gemaakt van siergrindkorrels van zeer harde kwaliteit
  • stof absorberend; de grindvloer wordt hierdoor stofvrij
  • veel decoratieve mogelijkheden met kleuren en figuren
  • de vloer wordt naadloos gelegd; er ontstaan géén vieze voegen en naden
  • de vloer kan zowel open als gesloten (met een filler en aflaklaag) gelegd worden
  • een siergrind vloer kan bijzonder goed worden gecombineerd met vloerverwarming
  • siergrind is in de basis een echt natuurproduct.

Kleuren van een siergrindvloer

De basis voor de siergrindvloer zijn de verschillende natuurlijke grindsoorten. Grindvloeren zijn bij ons verkrijgbaar in 100 standaard kleuren. We kunnen de kleuren ook mengen of het siergrind in de door u gewenste kleur maken. Met het aanbrengen van een siergrindvloer creëert u in iedere ruimte van uw woning, kantoor, werkplaats of winkel de sfeer die u wenst. Ook kunt u de vloer voorzien van ieder gewenst motief of figuur.

Een vloer voor iedere ruimte

De talloze kleurmogelijkheden van siergrindvloeren maken de vloeren geschikt voor ieder soort interieur en voor iedere ruimte in uw woning of bedrijf. De siergrindvloer is onder meer toepasbaar in uw woonkamer, badkamer, slaapkamer, kelder, garage en/of gang. Ook de mogelijkheden in uitstraling zijn legio: van modern en trendy tot landelijk of klassiek.

Vraag meer informatie aan!

Heeft u vragen? Bel of mail ons gerust. U bent ook van harte welkom in onze showroom (op afspraak):

bel ons: 0543-517262 (bij geen gehoor: 06-20427444)
mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
bezoek ons: Marc Siergrindvloeren, Eikenstraat 11 in Winterswijk

 

IMG 6871 270x360 2

Vloerverwarming

Een siergrindvloer is van nature warmte absorberend en is uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming. De vloer heeft een goede warmte geleiding en neemt door de open structuur de temperatuur van de ruimte aan. Hierdoor voelt de vloer ook zónder verwarming comfortabel aan.